Categorieën
Marvel

Marvel Eternals end credits uitgelegd

Spoilers! Eternals laat veel vragen over met een open eind en twee end credits. Dus laten we beginnen.

eternals End credits

Open eind

Aan het einde van de film zien we dat Ikaris zijn legende waar maakt door de zon in te vliegen. Daarnaast zien we dat Thena (Angelina Jolie), Makkari (Lauren Ridloff) en Druig (Barry Keoghan) het ruimteschip pakken om meer Eternals te vinden op andere planeten en ze de waarheid te vertellen.

We zien dat Sersi (Gemma Chan), Kingo (Kumail Nanjiani) en Phastos (Brian Tyree Henry) op aarde blijven. Echter is dat voor korte duur want al snel worden ze opgeroepen door de Celestial Arishem. Die verteld dat ze een Celestial hebben opgeofferd voor de mensen van de planeet aarde. Hij zal ze sparen maar hun herinneringen zullen bepalen of ze het waard zijn om te blijven leven. Dit open einde geeft aan dat er waarschijnlijk meer Celestials bij betrokken raken in de komende films. Waarna ze verdwijnen in een zwart gat.

Nu blijven Sprite en Dane Whitman achter op aarde.

De eerste end credit Starfox (Harry Styles)

Op het ruimteschip verschijnt er ineens een wezen. Na een volledige en lyrische introductie van iets dat niet beter kan worden omschreven als een dronken trol, pip de trol (Patton Oswalt) zien we Harry Styles als Eros/Starfox. De vernietiger van Black Roger, die in de comics de heerser is van de mysterie planeet.

Met verbazingwekkend goed acteerwerk zien we weer een nieuwe superheld worden geïntroduceerd. Eros/Starfox is de broer van Thanos en de zoon van de Celestial Mentor/A’lars de broer van Thena’s vader Zuras. Echter in de comics is Starfox een goeierik die zelfs die bij de Avengers in het team eindigt. Zijn kracht is het beheersen van de emoties van anderen.

Starfox verteld dat hun vrienden in gevaar zijn (waarschijnlijk bedoelt hij hiermee Sersi, Kingo en Phastos). Daarna laat hij zien dat hij ook een gouden sphere heeft om met de Celestials kan communiceren.

De laatste end credit

Echt helemaal op het einde gedurende de allerlaatste minuten zien we Kit Harrington. Eerder had hij verteld dat zijn familiegeschiedenis ingewikkeld is en dat hij geen geheimen wou houden. Vervolgens zien we Dane Whitman een kist openen met het familiewapen erop van zijn familie, die we terug zien op dezelfde ring. Op de kist zien we het motto Mors Mihi Lucrum staan, wat Dood is mijn beloning betekent. In de kist zien we Excalibur, die als organisch materiaal reageert op de aanraking van Whitman. Waarna we een stem horen die “Are we sure mr. Whitman” zegt. Dit is mahershala ali die Blade gaat spelen.